POLICIJSKA UPRAVA KARLOVAČKA
Trg hrvatskih redarstvenika 6, 47 000 Karlovac, tel.: +385 47 664 111
karlovačka uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Slunj

Policijska postaja Slunj

Policijska postaja Slunj
Mjesto: Slunj.
Telefon: 047/664-839.
Telefaks: 047/664-841.
 
Policijska postaja Slunj mjerodavna je za osiguranje povoljnog stanja sigurnosti na području jedinica lokalne samouprave grada Slunja, općine Cetingrad i općine Rakovica, koja ima površinu od 502 četvornih kilometara. Prema podacima popisa stanovništva iz 2011. godine ovo područje ima 9490 stanovnika.
Područje PP Slunj pripada brdsko-planinskom području, gdje ima 78.979 ha poljoprivrednih površina, pa se velik broj osoba u gotovo 189 naselja bavi poljoprivredom.
Preko područja policijske postaje prolaze državna cesta D1 (Karlovac, Slunj, Drežnik Grad), državna cesta D42 (Grabovac – Drežničko Selište – Poljanak), državna cesta D216 (Vojnić - Maljevac - granica Bosne i Hercegovine).
Istočni dio policijske postaje graniči s Bosnom i Hercegovinom,  i dio ovlasti preklapa s PGP Maljevac u graničnoj crti. U ostalom djelu policijska postaja graniči na jugu s PU ličko-senjskom, te na zapadu i na sjeveru s PP OgulinPP Duga Resa i PP Karlovac u sklopu PU karlovačke.
Kada govorimo o PP Slunj ne možemo, a da ne navedemo nešto iz njezine novije povijesti: 16. studenog 1991. godine zajedno s preostalim stanovništvom nakon cjelodnevnog  granatiranja, napadnuti višestruko brojčano i tehnički opremljenim djelatnicima tzv. Jugoslavenske narodne armije napuštaju grad Slunj i povlače se na teritorij Bosne i Hercegovine ostavljajući zgradu policijske postaje u plamenu. U izbjeglištvu djelatnici PP Slunj djeluju u sastavu PU karlovačke, većinom na crti bojišnice ne dvoumeći  o skorom povratku u svoju policijsku postaju. Nakon akcije Oluja i povratka u grad Slunj djelatnici policijske postaje prelaze na rad u mirnodopskim uvjetima, a danas uspješno obnašaju zadaće operativnog dežurstva, temeljne, prometne i kriminalističke policije.
Na području PP Slunj nalazi se dio Nacionalnog parka Plitvička jezera, odnosno najveći auto kamp u kontinentalnom djelu Grabovac u kojem dnevno boravi do tisuću gostiju, kao i biser ovog kraja, kojeg još nazivaju i Male PlitviceRastoke koje privlače sve više brojnih gostiju.
 
Policijskom postajom Slunj rukovodi načelnik: Slavko Živčić.