POLICIJSKA UPRAVA KARLOVAČKA
Trg hrvatskih redarstvenika 6, 47 000 Karlovac, tel.: +385 47 664 111
karlovačka uprava > O nama > Informativni centar za prevenciju

Informativni centar za prevenciju

Informativni centar za prevenciju
Adresa: Karlovac, Trg Petra Zrinskog 3 (korzo).
Telefon: 047/664-464.
 
 
Otvaranjem Informativnog centra za prevenciju postigli smo da građani dođu k nama u prostorije koje nisu službene na neobvezno druženje, razgovor i rješavanje svog problema, da ih educiramo, a ne samo da ih preventivno-represivno sankcioniramo.
Samo dobri odnosi između policije i javnosti utječu na veću učinkovitost policije po svim segmentima njezinog djelovanja, a koji pridonose stvaranju klime povjerenja u društvu i profesionalnog odnosa.
S ponosom ponovno ističemo da je Policijska uprava karlovačka, četvrta policijska uprava u Republici Hrvatskoj koja je nastavila niz otvaranja informativnih centara za građane, uz već otvorene u Policijskoj upravi zagrebačkoj, varaždinskoj i bjelovarsko-bilogorskoj.

Informativni centar za prevenciju otvoren je 12. srpnja 2007. godine.

Ovo je prilika da se policija iz jedne tradicionalne konzervativne strukture državne uprave preobrazi u strukturu koja će inicirati i predvoditi brojne pozitivne promjene u društvu.
U Informativnom centru za prevenciju možete pronaći obrasce za izradu dokumenata, besplatno policijsko glasilo Mir, ugled, povjerenje koje izlazi svaki mjesec, niz tiskanih brošura o zaštiti od krađa i razbojništva. Na raspolaganju vam je policijski službenik za sve upite i savjete, možete provjeriti stanje kaznenih bodova iz domene prometa i drugo.
Kako je Informativni centar za prevenciju produžena ruka Policije u zajednici koristi se i slogan:

Pomažimo drugima, jer time pomažemo i sebi!
 
Hvala vam što nas posjećujete.